Skip to main content
  • Gratis afvalbak brengservice
  • Fatsoenlijke prijzen
  • Incl. 8 weken huur
  • Gemakkelijk containers omwisselen

Bouw- en sloopafval containers zijn bedoeld voor afval dat vrij komt tijdens het verbouwen. Veel bouwplaatsen hebben een aantal bouw-en sloopafval containers zodat ze het kunnen afvoeren om het te verwerken. Wat u meestal kan verwachten in een bouw-en sloopafval container  is bijvoorbeeld: steen, hout, metalen, isolatiemateriaal en kunststof. Deze containers komen in verschillende maten. Dit kunt u kiezen afhankelijk van de hoeveelheid afval.

De grofvuil container is bedoeld voor afval dat voortkomt uit huishoudens spullen. Bijvoorbeeld meubels, tapijten, hout en metaal. Het is mogelijk om de afvalbak tot 40% te vullen met puin, beton en stenen. Hou er rekening mee dat er geen elektrisch apparatuur en matrassen in mogen.

Schoon puin afval komt voornamelijk tevoorschijn bij een aanbouw, renovatie of sloopwerkzaamheden. Denk hierbij aan beton, tegels, keramiek of dakpannen. Schoon puin kan goed worden gerecycled en hergebruikt in de bouwsector. Uwafvalbak biedt speciale puincontainers om uw schoon puin op een milieuvriendelijke manier af te voeren en te verwerken. Zo draagt u bij aan een duurzamere bouwsector.

Een veel gebruikte container is de houtafval container. Deze container wordt gebruikt voor het inzamelen van houtafval dat vrijkomt bij sloop- en renovatiewerkzaamheden. Houtafval kan bestaan uit volhout, zoals balken en planken, of uit plaathout, zoals spaanplaat en MDF. Houtafval wordt op drie manieren verwerkt: tot spaanplaat, pallets of door verbranding. De houtafval container van Uwafvalbak is bedoeld voor het inzamelen van houtafval dat geschikt is voor recycling tot spaanplaat of pallets.

Onder groenafval wordt voornamelijk plantaardig materiaal gerekend. Groenafval komt voornamelijk tevoorschijn na het aanleggen, renoveren of onderhouden van tuinen, perken of terreinen. Het afval bestaat onder andere uit boomstronken, takken, snoeihout, gras en bladeren. Door middel van compostering kan dit groenafval worden omgezet in compost, een waardevolle bodemverbeteraar.

Dakafval, zoals dakleer, dakgrind, teerhoudend of bitumineus materiaal, en aanklevend isolatiemateriaal, komt vrij bij het aanleggen en verwijderen van platte daken op gebouwen. Hoewel teerhoudend materiaal al geruime tijd verboden is, kan het nog steeds voorkomen bij de sloop van oudere gebouwen. Tegenwoordig wordt voornamelijk bitumineuze dakbedekking gebruikt, met bitumen als belangrijkste ingrediënt.

Grondafval kan ontstaan bij verbouwingen in de tuin en landschapsprojecten. Uwafvalbak biedt speciale grond afvalcontainers om uw overtollige grond op een verantwoorde manier af te voeren. Denk hierbij aan zand, aarde, klei en veen. Uwafvalbak zorgen ervoor dat de grond op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt en hergebruikt.

Grond

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

Gips is een veelgebruikt bouwmateriaal in kantoren en woningen, en het is belangrijk om het gescheiden in te zamelen om sulfaatvervuiling te voorkomen en recycling te bevorderen. Door te kiezen voor een gipsafval container van Uwafvalbak draagt u bij aan een duurzamere bouwsector. Het gescheiden ingezamelde gips wordt namelijk gerecycled tot gipspoeder, dat vervolgens weer wordt geleverd aan fabrikanten van gipsplaten. Zo zorgen we samen voor een circulaire economie en een beter milieu.

Remco Te Grotenhuis
Remco Te Grotenhuis
2023-11-06
Ik ben tevreden met het bedrijf
Pieta Karssen
Pieta Karssen
2023-11-02
Prettige communicatie en denken goed mee
Sander van de Waal
Sander van de Waal
2023-10-25
goed geholpen met advies voor mijn bedrijfsafval. Houden zich goed aan gemaakte afspraken!
Kelly Doornebosch
Kelly Doornebosch
2023-10-25
Fijn en betrouwbare mensen, goede service. Dik tevreden! Tot de volgende keer.
  • Gratis afvalbak brengservice
  • Fatsoenlijke prijzen
  • Incl. 8 weken huur
  • Gemakkelijk containers omwisselen