Skip to main content
VOOR 16:00 BESTELD OP WERKDAGEN, MORGEN GELEVERD!

Bestel in 4 stappen een container

Bij uwafvalbak.nl bestel je in een paar simpele stappen een container voor jouw klus.

Kies je container

Kies je afvalstroom, formaat container & voorkeurs leveringsdatum en tijdvak.

Container wordt geleverd

Onze chauffeur plaatst de container met de vrachtwagen op je gewenste locatie.

Vullen maar

Jij voert je klus uit & vult de container met je gekozen afvalstroom.

Container laten ophalen

Klaar met de klus of is de container vol? Laat hem door ons ophalen of wisselen.

 • Gratis afvalbak brengservice
 • Fatsoenlijke prijzen
 • Incl. 8 weken huur
 • Gemakkelijk containers omwisselen

Alle afvalcontainers op een rij

Via Uwafvalbak.nl kan je eenvoudig en snel een afvalcontainer bestellen voor het afvoeren van jouw afval. Jij kan je bezig houden met de sloop en/of verbouwing, en wij verwerken jouw afval!

Bekijk alle afvalcontainers

Container huren

Bekijk containers van 3m3 tot 40m3

Afvalcontainer 3m³

L 220 x B 170 x H 100

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

Afvalcontainer 6m³

L 350 x B 170 x H 100

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

Afvalcontainer 10m³

L 375 x B 180 x H 170

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

Afvalcontainer 20m³

L 615 x B 250 x H 165

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

Afvalcontainer 40m³

L 700 x B 250 x H 230

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

Big bag 3m³

L 205 x B 140 x H 100

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

Big bag 1m³

L 90 x B 90 x H 110

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw
 • Gratis afvalbak brengservice
 • Fatsoenlijke prijzen
 • Incl. 8 weken huur
 • Gemakkelijk containers omwisselen

Reviews

Remco Te Grotenhuis
Remco Te Grotenhuis
2023-11-06
Ik ben tevreden met het bedrijf
Pieta Karssen
Pieta Karssen
2023-11-02
Prettige communicatie en denken goed mee
Sander van de Waal
Sander van de Waal
2023-10-25
goed geholpen met advies voor mijn bedrijfsafval. Houden zich goed aan gemaakte afspraken!
Kelly Doornebosch
Kelly Doornebosch
2023-10-25
Fijn en betrouwbare mensen, goede service. Dik tevreden! Tot de volgende keer.

Container huren

Bij Uw Afvalbak

Ben je bezig met een verbouwing, opruiming of neem je de tuin onder handen? Dan komt er een hoop afval om de hoek kijken. Gelukkig kun je het afval gemakkelijk opbergen door een container te huren. Er zijn veel verschillende containers voor verschillende afvalstromen, waardoor het afval altijd op een verantwoordelijke manier weggewerkt kan worden.

Uwafvalbak verzorgt containers voor alle belangrijke afvalstromen. Denk hierbij aan:

 • Bouw-en sloopafval container
 • Grofvuil container
 • Schoon puin container
 • Houtafval container
 • Groenafval container
 • Grondafval container
 • Dakafval container
 • Gipsafval container

 

De containers zijn in verschillende maten beschikbaar. Uw Afvalbak heeft voor verschillende afvalstromen containers beschikbaar van 3m3, 6m3, 10m3, 10 m3 (gesloten), 20m3 en 40m3. Naast de containers kunnen er big bags van 1m3 en 3m3 worden gehuurd.

Soort containers

Er zijn verschillende afvalstromen, waardoor er ook verschillende soorten afvalcontainers zijn. Als er verkeerde soorten afval gemixt worden, kan het voor problemen zorgen bij het verwerken van het afval. Daarom zijn sommige soorten afval niet toegestaan in een bepaald soort container. Het verschil tussen de containers is dat deze containers gemaakt zijn voor een bepaald soort afval. Het is handig om te weten hoe dat precies in zijn werking gaat.

Bouwafval sloopafval

CONTAINER HUREN

Bouw- en sloopafval containers zijn bedoeld voor afval dat vrij komt tijdens het verbouwen. Veel bouwplaatsen hebben een aantal bouw-en sloopafval containers zodat ze het kunnen afvoeren om het te verwerken. Wat u meestal kan verwachten in een bouw-en sloopafval container  is bijvoorbeeld: steen, hout, metalen, isolatiemateriaal en kunststof. Deze containers komen in verschillende maten. Dit kunt u kiezen afhankelijk van de hoeveelheid afval.

Grofvuil

CONTAINER HUREN

De grofvuil container is bedoeld voor afval dat voortkomt uit huishoudens spullen. Bijvoorbeeld meubels, tapijten, hout en metaal. Het is mogelijk om de afvalbak tot 40% te vullen met puin, beton en stenen. Hou er rekening mee dat er geen elektrisch apparatuur en matrassen in mogen.

Schoon puin

CONTAINER HUREN

Schoon puin afval komt voornamelijk tevoorschijn bij een aanbouw, renovatie of sloopwerkzaamheden. Denk hierbij aan beton, tegels, keramiek of dakpannen. Schoon puin kan goed worden gerecycled en hergebruikt in de bouwsector. Uwafvalbak biedt speciale puincontainers om uw schoon puin op een milieuvriendelijke manier af te voeren en te verwerken. Zo draagt u bij aan een duurzamere bouwsector.

Hout afval

CONTAINER HUREN

Een veel gebruikte container is de houtafval container. Deze container wordt gebruikt voor het inzamelen van houtafval dat vrijkomt bij sloop- en renovatiewerkzaamheden. Houtafval kan bestaan uit volhout, zoals balken en planken, of uit plaathout, zoals spaanplaat en MDF. Houtafval wordt op drie manieren verwerkt: tot spaanplaat, pallets of door verbranding. De houtafval container van Uwafvalbak is bedoeld voor het inzamelen van houtafval dat geschikt is voor recycling tot spaanplaat of pallets.

Groen afval

CONTAINER HUREN

Onder groenafval wordt voornamelijk plantaardig materiaal gerekend. Groenafval komt voornamelijk tevoorschijn na het aanleggen, renoveren of onderhouden van tuinen, perken of terreinen. Het afval bestaat onder andere uit boomstronken, takken, snoeihout, gras en bladeren. Door middel van compostering kan dit groenafval worden omgezet in compost, een waardevolle bodemverbeteraar.

Dakafval

CONTAINER HUREN

Dakafval, zoals dakleer, dakgrind, teerhoudend of bitumineus materiaal, en aanklevend isolatiemateriaal, komt vrij bij het aanleggen en verwijderen van platte daken op gebouwen. Hoewel teerhoudend materiaal al geruime tijd verboden is, kan het nog steeds voorkomen bij de sloop van oudere gebouwen. Tegenwoordig wordt voornamelijk bitumineuze dakbedekking gebruikt, met bitumen als belangrijkste ingrediënt.

Grond

CONTAINER HUREN

Grondafval kan ontstaan bij verbouwingen in de tuin en landschapsprojecten. Uwafvalbak biedt speciale grond afvalcontainers om uw overtollige grond op een verantwoorde manier af te voeren. Denk hierbij aan zand, aarde, klei en veen. Uwafvalbak zorgen ervoor dat de grond op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt en hergebruikt.

Gips

CONTAINER HUREN

Gips is een veelgebruikt bouwmateriaal in kantoren en woningen, en het is belangrijk om het gescheiden in te zamelen om sulfaatvervuiling te voorkomen en recycling te bevorderen. Door te kiezen voor een gipsafval container van Uwafvalbak draagt u bij aan een duurzamere bouwsector. Het gescheiden ingezamelde gips wordt namelijk gerecycled tot gipspoeder, dat vervolgens weer wordt geleverd aan fabrikanten van gipsplaten. Zo zorgen we samen voor een circulaire economie en een beter milieu.

Heb je een vergunning nodig voor een container?

Wanneer een container op eigen terrein wordt geplaatst heb je geen vergunning nodig. Indien u een container wilt plaatsen op een plek die niet uw eigen terrein is, is een melding bij de gemeente meestal voldoende. Elke gemeente hanteert andere voorwaarden voor het plaatsen van een container. Bij vragen kunt u contact opnemen met uw gemeente of met een van de medewerkers van Uw Afvalbak.

Afval duurzaam laten verwerken

Om afval duurzaam te laten verwerken is het beste om het afval te scheiden. Door het afval in categorieën te scheiden kan het makkelijker verwerkt en gerecycled worden, waardoor de materialen weer hergebruikt kunnen worden.