Skip to main content

Heeft u grondafval dat u wilt afvoeren? Dan kunt u bij Uw Afvalbak terecht voor het huren van een grond afvalcontainer. Grondafval komt meestal vrij na het aanleggen, onderhouden of renoveren van een tuin of terrein. Meestal gaat het om zand, klei, aarde of veen.  Aan het verwerken van grond afval zitten veel regels verbonden. Zo bestaat er schone grond, wat alleen uit zand, klei, aarde of veen bestaat, of vervuilde grond, wat bijvoorbeeld bestaat uit grond waar de mens zijn sporen heeft achtergelaten. Denk bij vervuilde grond aan aarde waar wortels van planten tussen zitten of aan zand met grind. Bij Uw Afvalbak verwerken we alleen schone grond in onze grondafval container. Wanneer u een grondafval container  bij ons huurt, bezorgen we de container op de door u gewenste locatie. U vult de grondafval container en wij halen de container op de door u gewenste datum weer op. Wij zullen zorgen voor een verantwoorde verwerking van het afval. Zo zorgen we samen voor een duurzame en milieuvriendelijke afvoer van je grondafval!

Grondafval containers

Bezorgen & Ophalen

All-in prijzen incl. btw

 • Gratis afvalbak brengservice
 • Fatsoenlijke prijzen
 • Incl. 8 weken huur
 • Gemakkelijk containers omwisselen

Toegestaan afval

Bij het huren van een grondafval container bij Uw Afvalbak is het belangrijk om te weten welk afval is toegestaan. Hieronder vindt u een overzicht van de materialen die u in de grondafval container mag deponeren:

 • Visueel schone grond
 • Zand
 • Graszoden met grond
 • Aarde
 • Klei

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om alleen toegestaan afval in de grondafval container te plaatsen. Dit zorgt voor een efficiënte en milieuvriendelijke verwerking van het grondafval.

Niet-toegestaan afval

Naast het toegestane afval zijn er ook materialen die niet in de grondafval mogen worden gegooid. Hieronder vindt u een overzicht van de materialen die niet zijn toegestaan:

 • Vervuilde grond
 • (Mogelijk) verontreinigde grond
 • Bedrijfsafval
 • Gevaarlijk afval

Bovenstaande lijst is niet volledig. Indien u twijfelt kunt u voordat u het afval in de container deponeert contact opnemen met onze klantenservice. Door de niet toegestane afvalproducten te respecteren, draagt u bij aan een verantwoorde en milieuvriendelijke verwerking van het grondafval.

Grondafval container huren

Bij Uw Afvalbak kunt u terecht voor het huren van een grondafval container. De container wordt bij u thuis bezorgd en wordt opgehaald wanneer u erom vraagt. De container moet binnen 10 dagen weer opgehaald worden. Indien gewenst kunt u de volle container verwisselen voor een nieuwe, lege container. 

Hoe vol mag de container zitten?

Om de veiligheid van het transport te bevorderen mag de grondafval container tot maximaal 20 centimeter boven de rand gevuld worden. Het afval mag niet uitsteken boven deze 20 centimeter.

Heb je een vergunning nodig voor een container?

Wanneer een container op eigen terrein wordt geplaatst heb je geen vergunning nodig. Indien u een container wilt plaatsen op een plek die niet uw eigen terrein is, is een melding bij de gemeente meestal voldoende. Elke gemeente hanteert andere voorwaarden voor het plaatsen van een container. Bij vragen kunt u contact opnemen met uw gemeente of met een van de medewerkers van Uw Afvalbak.