Skip to main content

Uw Afvalbak uw betrouwbare partner voor het huren van afvalcontainers voor dakafval. Dakafval, zoals dakleer, dakgrind, teerhoudend of bitumineus materiaal, en aanklevend isolatiemateriaal, komt vrij bij het aanleggen en verwijderen van platte daken op gebouwen. Hoewel teerhoudend materiaal al geruime tijd verboden is, kan het nog steeds voorkomen bij de sloop van oudere gebouwen. Tegenwoordig wordt voornamelijk bitumineuze dakbedekking gebruikt, met bitumen als belangrijkste ingrediënt.

Bij Uw Afvalbak begrijpen we het belang van verantwoord afvalbeheer en dragen we bij aan een duurzame toekomst door het recyclen van bitumineuze dakbedekking-materialen. Teerhoudend dakafval wordt apart ingezameld en gereinigd, waarna het kan worden ingezet als basis voor asfalt. 

Afhankelijk van de omvang van uw project en de hoeveelheid dakafval kunt u bij Uw Afvalbak kiezen uit verschillende opties. Wij bieden voor uw dakafval containers in diverse inhoudsmaten: 3m³, 6m³, 10m³ (gesloten). Zo kunt u altijd de juiste oplossing vinden voor uw specifieke situatie. De containers mogen maximaal 250 kg per m³ wegen.

  • Gratis afvalbak brengservice
  • Fatsoenlijke prijzen
  • Incl. 8 weken huur
  • Gemakkelijk containers omwisselen

Toegestaan afval

Bij het huren van een dakafval container bij Uw Afvalbak is het belangrijk om te weten welk afval is toegestaan. Hieronder vindt u een overzicht van de materialen die u in de dakafval container mag deponeren:

  • Dakgrind <5%
  • Dakleer
  • Isolatiemateriaal
  • Schoorsteenpuin

Indien u niet zeker weet of u uw afval in de dakafval container mag deponeren kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Niet-toegestaan afval

De volgende afvalstoffen zijn niet toegestaan in de dakafval container:

  • Asbest
  • Asbestgelijkend materiaal

Bovenstaande lijst is niet volledig. Indien u twijfelt kunt u voordat u het afval in de container deponeert contact opnemen met onze klantenservice. Door de niet toegestane afvalproducten te respecteren, draagt u bij aan een verantwoorde en milieuvriendelijke verwerking van het dakafval.

Dakafval container huren

Bij Uw Afvalbak kunt u terecht voor het huren van een dakafval container. De container wordt bij u thuis bezorgd en wordt opgehaald wanneer u erom vraagt. De container moet binnen 10 dagen weer opgehaald worden. Indien gewenst kunt u de volle container verwisselen voor een nieuwe, lege container.

Hoe vol mag de container zitten?

Om de veiligheid van het transport te bevorderen mag de dakafval container tot maximaal 20 centimeter boven de rand gevuld worden. Het afval mag niet uitsteken boven deze 20 centimeter

Heb je een vergunning nodig voor een container?

Wanneer een container op eigen terrein wordt geplaatst heb je geen vergunning nodig. Indien u een container wilt plaatsen op een plek die niet uw eigen terrein is, is een melding bij de gemeente meestal voldoende. Elke gemeente hanteert andere voorwaarden voor het plaatsen van een container. Bij vragen kunt u contact opnemen met uw gemeente of met een van de medewerkers van Uw Afvalbak.